De fleste kender Sidsel Lieknins Vestertjele fra X Factor Danmark, hvor hun deltog i år 2009. I 1990’erne blev hun adopteret fra Indien, og hun har i dag en stor kærlighed til og interesse for Indien både politisk, socialt og kulturelt. Hun er kandidat i pædagogisk antropologi fra Aarhus Universitet med en baggrund som folkeskolelærer. Hun skriver musik, blogger og arbejder på et seksualundervisningsprojekt til danske skoler for at sætte mere fokus på krop, køn, følelser og seksualitet. For Sidsel er ambassadørskabet:
En livsforandrende rejse, både i konkret og symbolsk forstand. Jeg bliver klogere, mere nysgerrig og endnu mere opsat på at skabe en bedre verden med mit ambassadørskab. Aktion Børnehjælp er en virkeligt god organisation med mange års erfaring, som yder konkret handling for en bedre verden. Den er samtidig en lille NGO med værdifulde ambitioner og store drømme, hvilket jeg har meget respekt for. Organisationens samarbejde med de indiske partnere og oprigtige interesse i Indiens strukturelle forhold tiltaler mig meget.
Anita Lerche er især kendt i udlandet, hvor hun synger på Punjabi og Hindi – men du husker hende måske også fra dokumentaren “Fra Herlev til Bollywood” eller fra dengang, hun sang i “Vild med dans”. Passionen for Indien startede på en trekkingrejse i Himalayabjergene tilbage i 2005, hvor hun forelskede sig i den indiske kultur og musik. Kort derefter fik hun et gennembrud som den første ikke-asiatiske kvinde fra vesten, der udgav et album på sproget Punjabi. Indien blev hendes andet hjem, og hen over 10 år boede hun i Punjab og dyrkede sin indiske sangkarriere. Siden 2013 har Anita været bosat i USA, og hun er netop nu aktuel med sit 5. soloalbum, “Love Is My Religion”.
Som ambassadør inden for indisk kultur og musik – og brobygger mellem Danmark og Indien – er det yderst vigtigt for mig at hjælpe til med at synliggøre det vigtige arbejde, som Aktion Børnehjælp gør for børnene i Indien. Aktion Børnehjælp gør et liv til forskel for udsatte og fattige børn i Indien, så de kan få en god barndom og skolegang. Personligt brænder jeg meget for denne mission efter at have oplevet det store og hjerteskærende behov gennem mine mange ophold i Indien.
Læs mere om Anita Lerche her.
Arshia Ahuja er især kendt for sin TikTok-profil med mere end 14000 følgere. Her laver hun sjove videoer om de kulturforskelle, som hun oplever mellem Danmark og hendes hjemland Indien. Hun er dansk gift hvorfra hun kan trække på mange af sine oplevelser og lægge dem op på TikTok. Til dagligt studerer hun marketing management. Sideløbende tager hun også danskundervisning – men du har måske også set hendes på diverse modeblade, da hun ved siden af sit studie arbejder som model ved Unique Models. Og så har hun en stor kærlighed for flødeboller.
I am extremely excited to be a part of Aktion Børnehjælp because I feel that if I can even help spread a little awareness for helping children and their families, I am happy.
As a girl who started working in the Indian fashion industry as a teenager, I know how hard it is for women in India regarding safety and just the general perception of how “women should act.” If we can help children and young women knowing their rights, get an education and to be more independent, it could change many lives. I feel it is extremely important to spread awareness and help the work of Aktion Børnehjælp. I am very pleased to be a part of the organization.
Manu Sareen er tidligere minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (2014-2015). Han er født i 1967 i Punjab i Indien, men flyttede som treårig til Danmark sammen med sin familie. Manu er uddannet socialpædagog og har arbejdet både med minoritetsbørn og unge samt udsatte kvinder. Han er derudover formand for Stressforeningen og forfatter til en lang række børne- og fagbøger.
I forhold til andre organisationer er Aktion Børnehjælp en lille organisation – og en organisation med hjertet på det rette sted. Arbejdet med børns rettigheder, uddannelse og sundhed er værd at kæmpe for, og derfor støtter jeg organisationen..
Vil du være med?
Har det inspireret dig at læse om vores ambassadører, og ønsker du selv at gøre en forskel for Indiens mest udsatte børn og unge? Der er heldigvis flere muligheder!
Du kan blive ambassadør i Aktion Børnehjælp, hvis du har en platform at tale fra – du kan være en offentlig person, have et stort netværk eller noget helt tredje. Lyder det som dig, kan du skrive til os på kontakt@aktionb.dk, og så kontakter vi dig til en snak om, hvordan du vil kunne bidrage til vores arbejde i rollen som ambassadør.
Du kan blive frivillig i Aktion Børnehjælp, hvis du er interesseret i eksempelvis projektplanlægning eller kommunikation og desuden ønsker at engagere dig i vores arbejde på en måde, hvor netop dine kompetencer bringes i spil. Her kan du læse mere om at være frivillig hos os.