Visdomsskolen og Visdomsbørnehjemmet

Kombineret børnehjem og skole med i alt 185 fattige børn fra lokalområdet.

I det fattige landdistrikt Kurnool District i delstaten Andhra Pradesh ligger Visdomsskolen og Visdomsbørnehjemmet. Børnene, der går her, kommer fra landsbyer, hvor der ikke er adgang til uddannelse. De udgør derfor de mest fattige og udsatte børn i lokalområdet.

Sideløbende med børnehjemmet og skolen arbejdes der aktivt i lokalsamfundet med at promovere vigtigheden af uddannelse, ligestilling, sundhed og sanitet, så de fattige og udsatte børn får samme muligheder som børn fra velstillede familier. Du kan læse mere om, hvordan du kan støtte projektet, her.

28-e1507100119545
Samarbejdspartner i Indien
SRD

Society for Rural Development


SRD er politisk og religiøs uafhængig og er beliggende i Jayanagar, Kurnool District, Andhra Pradesh. SRD arbejder for at bekæmpe analfabetisme og fattigdom blandt børn og unge i og omkring Kurnool-distriktet og kombinerer uddannelse og sundhed for derigennem at give børn og unge de bedste forudsætninger for at være aktive deltagere i deres eget samfund.

Dagligdagen på børnehjemmet
Aktion Børnehjælp støtter Visdomsbørnehjemmet for fattige og udsatte drenge. Nogle af dem er forældreløse, andre er sønner af fattige daglejere. De 70 drenge på børnehjemmet får en tryg opvækst præget af leg og omsorg, og de får gratis skolegang, kost og logi. Alt dette havde ikke været opnåeligt for drengene uden hjælpen fra Aktion Børnehjælp og dem, der støtter os.
Hverdagen på børnehjemmet starter med, at drengene bliver vækket om morgenen og laver fysiske aktiviteter såsom yoga, morgenbad, tandbørstning og at hente vand fra brønden. Drengene får hver dag tre varme og sunde måltider, og lige efter morgenmaden møder de i skole. Når skoledagen slutter, har drengene fri til at lege, lave lektier eller måske se lidt fjernsyn.
Skolegangen
Visdomsskolen underviser i alt 185 elever fra 0. til 7. klasse. Her undervises både drenge og piger fra lokalområdet samt drengene fra Visdomsbørnehjemmet. Børnene fra lokalområdet bliver hentet i skolens minibus, som kører i pendulfart mellem skolen og børnenes hjembyer. Skolen er den eneste på egnen, så uden den ville børnene ikke få en uddannelse.
Børnene undervises bl.a. i telugu (som er det lokale sprog), science, IT, engelsk, matematik og historie. Derudover bevæger de sig en masse!
Skolen har nogle nyere bygninger, der blev bygget, efter at en cyklon i 2014 ødelagde den eksisterende skolebygning. Herefter fik de også et computerlokale, som er drevet af solceller, hvilket betyder, at man kan undervise på trods af de jævnlige strømsvigt i området.
Økologiske skolehaver
Skolen har tilknyttet en økologisk køkkenhave, hvor eleverne selv er med til at plante og høste forskellige grøntsager og frugter. På denne måde er køkkenhaven en del af undervisningen, hvor eleverne lærer om, hvordan man tager sig af planterne og får et godt udbytte.  Grøntsagerne fra køkkenhaven bruges i madlavningen på skolen og er således med til at sikre sund og nærende mad til børnene.
Skoler kan gøre underværker for at forhindre børneægteskaber. Læs mere her:

Børneægteskaber i Indien: Hvorfor?

29-S-e1507100271113
Støt børnenes drømme om uddannelse
Visdomsskolen og Visdomsbørnehjemmet har nu kørt i over 20 år med stor succes. Disse projekter har hjulpet mange fattige og udsatte børn med at få den fremtid, de drømmer om. Aktion Børnehjælp arbejder for at hjælpe endnu flere børn til at opfylde deres drømme og tage del i deres egen fremtid.
Du kan være med til at give børnene en bedre fremtid!