Shanthi Bhavan
I 1954 blev centeret Shanthi Bhavan (Børnenes Hus) oprettet. Her har Aktion Børnehjælp siden 1972 formidlet fadderskaber for børn fra de fattigste familier i Chennais slum. Centeret rummer i stueetagen en vuggestue og børnehave for 70 børn i alderen to til fem år.Fattige mødre kan trygt efterlade deres børn her, mens de selv går på arbejde. I børnehaven udvikles og understøttes børnenes evner følelsesmæssigt, fysisk, åndeligt og socialt. To gange om ugen er en poliklinik åben for børnene og kvarterets fattige med mulighed for læge- og tandlægehjælp. Når børnene bliver større, tilbyder Fadderskabsprogrammet skolegang på skoler i nærheden af børnenes hjem. De får hver dag et måltid mad på skolen, og de får skoleuniformer, bøger m.m. Søstrene holder kontakten med børnene ved at besøge skolerne, ligesom børn og forældre regelmæssigt kommer til centeret for at drøfte problemer samt emner som fremtid, ønsker og muligheder. Der afholdes lejrskoler for at udvikle børnenes evner og forskellige fester, hvor børnene selv medvirker. For børn, som ikke er boglige, har Shanthi Bhavan en syskole, hvor især piger får mulighed for at få en diplomuddannelse i syning eller broderi.
Oplysende arbejde
I Shanthi Bhavan holdes ligeledes oplysende foredrag for børnenes forældre om sundhed, alkohol og sygdomsforebyggelse af spedalskhed, AIDS og lignende. De har et lille opsparingsprogram for at lære familierne at spare op. Efter et års forløb udbetales det opsparede beløb plus renter. Det er vigtigt at motivere disse meget fattige mennesker til at spare op.
Bliv fadder
Hundredvis af børn har gennem årene fået en skoleuddannelse via Shanthi Bhavan med støtte fra danske faddere og dermed en solid chance for at få et arbejde og en bedre fremtid. Fadderskabsprogrammet har støttet dette arbejde hos vores ældste samarbejdspartner i knap 50 år.