Giv en ernæringshave
Fejlernæring er en betydelig udfordring i Indien, som har alvorlige konsekvenser for børns fysiske og mentale udvikling. Ved at give en ernæringshave, sikrer du, at to udsatte børnefamilier, får deres egen have, der giver dem stabil adgang til sunde og nærende fødevarer. Dette vil bidrage til, at hele familien får mættende måltider og bedre livskvalitet.
Sådan fungerer det
Når du giver en ernæringshave, giver du 2 børnefamilier alle de nødvendige ressourcer til, at familien kan etablere og dyrke deres ernæringshave mindst et år frem.
De økonomiske udgifter ved at starte en ernæringshave kan være en stor barriere for mange udsatte familier. De første poser frø og jord, der gives til familierne, er vigtige for at sikre, at familierne kan komme i gang med at etablere og dyrke deres ernæringshave. Familierne lærer at høste frø fra de afgrøder, de har dyrket fra de uddelte frø. Derved har familierne frø til det næste år uden, at det koster dem noget. Vi ved fra tidligere projekter, at familierne ofte kan høste nok frø til at dele og bytte med hinanden, så de kan hjælpe andre i gang og løbende skabe god variation i deres ernæringshaver.
Samtidig sikrer Aktion Børnehjælp i samarbejde med vores lokale partner, at familierne får den rette træning, rådgivning og støtte, så de efter det første år selv er i stand til at udvide og vedligeholde deres ernæringshaver i mange år frem. Dette gøres ved, at familierne bliver en del af Aktion Børnehjælps ernæringshave indsats. Vil du vide mere om den træning og støtte familierne får, kan de du læse om ernæringshaveindsatsen her: https://aktionboernehjaelp.dk/projekter-i-aktion-boernehjaelp/ernaeringshaveindsatsen/
En køkkenhave med fokus på ernæring
En ernæringshave giver familien mulighed for at dyrke en bred variation af grøntsager, bønner og urter selv. Mange udsatte familier i områderne, hvor vi arbejder, lever af en meget ensidig kost, som kan føre til fejl- og underernæring, især hos børn. Familierne, der får en ernæringshave, får også viden om vigtigheden af en sund og varieret kost, der dækker alle kroppens behov – især for børnene, der stadig vokser og udvikler sig.
Klimaforandringerne rammer nogle af de mest udsatte familier i Indien hårdt. Især i kystområderne skaber længere og varmere tørkeperioder samt vådere regnsæsoner alvorlige udfordringer. Derfor får familierne træning i klimatilpasningsmetoder, der kan hjælpe dem med at blive mere modstandsdygtige over for klimaændringerne i området. Eksempler på sådanne metoder er alternative dyrkningsmetoder som at dyrke græskar på tage eller svampe på snore, som ikke oversvømmes, samt hvordan man bedst udnytter og fordeler hver en dråbe vand i sommerperioden.