Climate Adaptation for Resilience and Empowerment
Projektperiode: April 2023 – Juli 2024
I samarbejde med vores lokale samarbejdspartner ARM og er støttet af Civilsamfund i Udvikling
I projektet Climate Adaptation for Resilience and Empowerment arbejder vi derfor for at kapacitetsopbygge familierne, der etablerede ernæringshaver i vores tidligere projekt, til aktivt at kunne tilpasse deres ernæringshaver til klimaet og derved bliver mere modstandsdygtige overfor klimaforandringerne i området.
Projektets to målsætninger
- Styrke vores partner, ARM, til at kunne støtter lokalbefolkningen i at gøre deres ernæringshaver mere modstandsdygtig over for klimarelaterede udfordringer
- At familierne aktivt klimatilpasser deres ernæringshaver og derved bliver mere modstandsdygtig over for klimarelaterede udfordringer i området.
Vores partner, ARM, der står for selv implementeringen af projektet, har omfattende erfaring med etablering af ernærings haver, der udnytter de knappe ressourcer, som familierne har ved hånden, men klimatilpasning er et nyt område for dem. En målsætning i projektet er derfor også at kapacitetsopbygge og styrke ARM som en organisation til at kunne støtte familierne med viden og erfaring indenfor klimatilpasning af ernæringshaver. Projektet inddrager derfor lokale eksperter på området i blandt andet risikovurdering, ernæringshave klimatilpasning og vandressourceforvaltning.
ARM
Alternative for Rural Movement
Hvem er ARM?
ARM har ekspertise inden for ernæringshaver og fødevaresikkerhed via biologiske og innovative dyrkningsmetoder og arbejder også med uddannelse og sundhed. ARM driver et sundhedscenter i lokalområdet og oplyser via “community-led total sanitation”-metoden om bakterier og sygdomsspredning.
Den anden målsætning er at styrke familier til aktivt at kunne tilpasse deres ernæringshaver til klimaet gennem viden og erfaring med klimatilpasset dyrkningsmetoder og forvaltning af vandressourcer. Familierne vil deltage i trænings session omkring, hvordan de tilpasser deres ernæringshaver gennem brug af mere modstandsdygtige afgrøder og afgrødediversitet sammen med alternative dyrkningsmetoder, f.eks. dyrkning af afgrøder i flytbare vækstposer.
Aktion Børnehjælp og FN's Verdensmål
Læs mere om projektet Familier bekæmper fejlernæring her.
På trods af ødelæggelserne var familiernes motivation for at genopbygge deres ernæringshaver tydelig og mange var hurtigt genetableret inde for kort tid, der viser hvor vigtig ernæringshaverne var blevet for familierne. Klimatilpasning af ernæringshaverne er derfor vigtigt for at minimere både tabet af afgrøderne og frøene familierne gemmer til næste sæsoner, når klimaet er en udfordring.
Denne kvinde havde sin ernæringshave i 2 måneder, men mistede derefter haven i den seneste oversvømmelse og hun var derfor nødsaget til at starte etableringen og dyrkning af ernæringshaven igen. Hun have desværre ikke haft mulighed for at høste frøene fra afgrøderne, men vil gøre det i fremtiden, så hun har et lager af frø. Hendes børn hjælper også til i ernæringshaven. Hun understreger, at det er vigtigt for børn at få nærende mad, og de bliver sundere hver dag. Men nu er de kede af det, fordi de er afhængige af markedet for grøntsager (indtil de kan høste fra vinterens have).
Giv en ernæringshave
Vil du være med til at sikre udsatte børnefamilier adgang til egen ernæringshave og dermed sund og nærende mad året rundt? Læs mere her, om hvordan du kan give en ernæringshave til en familie i Indien.