Nyheder

Enker er ofre for diskrimination og fattigdom

aktion_børnehjælp_støt_børn_indien_SEEDS_04

Grundet myter og traditioner udgør enker en udsat befolkningsgruppe i Indien. De udsættes dagligt for diskrimination og lever i dyb fattigdom.

En stigmatiseret befolkningsgruppe

På landet i Indien udsættes enker ofte for diskrimination. Mange familier frygter endda, at det bringer uheld at leve med en enke, hvorfor de tilbageværende familiemedlemmer ofte vender ryggen til.

Kvinder ender i yderst sårbare positioner, når de mister deres ægtefælle, da det ofte er manden, der forsørger familien. De fleste kvinder på landet er hjemmegående med ansvaret for hus og børn, og uden sin ægtefælles indkomst er det svært for kvinden at klare sig. Desværre er det for mange af kvinderne en stor udfordring at finde et job, da de ofte har meget begrænset uddannelse og skolegang.

Da det som regel er kvinden, der har ansvaret for hus og børn, ender manden ligeledes i en svær situation, hvis han mister sin kone. For de enlige fædre er det ofte svært at få de lange arbejdsdage til at hænge sammen med det huslige ansvar.

Enlige forsørgere

Grundet fattigdom har de enlige forældre svært ved at sende deres børn i skole, da børnenes skolegang er en ekstra udgift for familien. I stedet bliver børnene ofte sendt i arbejde, så de kan bidrage til familiens økonomi.

Lykkedes det kvinderne at finde et job, modtager de ofte halvdelen af, hvad en mand i samme position får, og for de kvinder, der har børn, er det nærmest umuligt at forsørge både dem selv og deres børn.

Børn, der har mistet en eller begge forældre, ender derfor ofte med at droppe ud af skolen, og børnenes sårbare position medfører, at de ofte ender som børne-arbejdere eller tiggere i stedet.

Vi støtter børns skolegang

I samarbejde med vores indiske partner, Cecowor, arbejder vi for at give enkebørn adgang til uddannelse. Vi driver i den forbindelse et drengehjem, hvor 20 af drengene fra projektet bor, da deres familier ikke er i stand til at forsørge dem. På drengehjemmet får drengene kost, logi og økonomisk støtte til køb af bøger og skoleuniformer samt skolepenge.

Derudover støtter vi 25 piger på pigehjem og 100 hjemmeboende børn, så de bliver i stand til at betale for deres skolegang og kan fortsætte deres uddannelser. Vil du være med til at give udsatte børn adgang til uddannelse?