Nyheder

Dahl-opskrift

Byd efteråret velkommen med denne smagfulde dahl lavet på hokkaidogræskar og røde linser.

Til 4 personer:

  • løg
  • fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • ½ teske kanel
  • 1 spiseske gul curry paste
  • ½ hokkaidogræskar
  • 200 g røde splitlinser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • grøntsagsbouillon
  • 2 dl kokosmælk
  • Karry, citron, salt og peber efter smag
  • Yoghurt, citron, og koriander til topping

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hak løg i tern pa ca. 1×1 cm.
  3. Varm olie op i en gryde.
  4. Riv ingefæren og hvidløgsfeddene. Kombinér med curry pasten, chiliflagerne og kanelen, og bland. Tilsæt blandingen i gryden. Lad krydderierne og løgene stege på middel varme indtil bløde.
  5. Tilsæt linser, bouillon og hakkede tomater til gryden. Lad det simre.
  6. Del græskarret i to. Udhul græskarret, og gem kernerne. Skar græskarret i tern på ca. 1×1 cm. Vent til de sidste 10 minutter med at komme ternene i gryden.
  7. Dæk en bageplade med bagepapir og fordel græskarkernerne ud over det. Drys salt og lidt olie over, og bag dem i ovnen, til de er gyldne og sprøde.
  8. Tilsæt kokosmælk. Smag til med salt, peber, citron og karry. Hvis der er små børn med til bords, kan du med fordel holde retten mild og selv dosere karry på din tallerken.
  9. Tilsat græskartern. Lad simre, indtil både linser og græskar har den ønskede konsistens.
  10. Servér med frisk koriander, citron, yoghurt, hjemmeristede græskarkerner, ris og naan.