Nyheder

Indisk konfekt

Glædelig jul!

I Indien fejres julen af de ca. 25 millioner kristne, fortrinsvist i de store byer. Julen fejres, som de fleste andre højtider i Indien, med strålende farver og lys. Kirkerne bliver dekoreret med forskellige lysshows, og højdepunktet for de kristne indere er midnatsmessen d. 25.  december. Dagen efter bliver brugt på at besøge familie og venner, gerne med hjemmelavede snacks og søde sager. Har du lyst til at prøve noget nyt til konfektbordet i år, har vi her samlet 3 forskellige opskrifter til dig.

Laddu med kokos

  • En dåse kondenseret mælk. Hvis du har lyst, kan du bruge kondenseret mælk med chokoladesmag i stedet
  • 350 g. kokosmel
  • En tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel, hvis du bruger kondenseret mælk med chokoladesmag
  • hakkede pistacienødder eller tørrede abrikoser
  • Varm kondenseret mælk op. Tilføj kokosmel lidt ad gangen for at finde frem til den ønskede konsistens. Massen bør være ensartet, men fast nok til at du kan forme af dem.
  • Rør kanel og kardemomme ud i massen. Ønsker du at tilføje hakkede nødder eller tørret frugt, gør det da her
  • Tag af varmen. Når massen er lun, begynd da at forme små kugler af dem. Vend med det samme i kokos
  • Stil på køl i min. 30 minutter før de servers

 

Ristede kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 1 spsk. Olie per bradepande
  • 2 tsk. Graham marsala og 1 ½ teske salt per bradepande
  1. Tænd ovnen på 200 grader, eller 180 grader varmluft
  2. Hæld vandet fra dåserne med kikærterne. Tør kikærterne mellem to viskestykker eller to lag køkkenrulle, og fjern deres hinder.
  3. Ved kikærterne i olie, så det olien er jævnt fordelt.
  4. Bland salt, Graham marsala og drys henover kikærterne
  5. Bag midt i ovnene på 200 grader indtil kikærterne er sprøde og gyldne hele vejen igennem. Dette burde tage ca. 20-25 minutter
  6. Server enten lunt eller koldt

Konfekt med dadler og sesam

  • 400 g dadler
  • 2 håndfulde sesamfrø
  • 1 tsk. kardemomme eller 2 frø
  • 1 knivspids kanel
  • Nødder, hakket figener eller en smule revet ingefær kan tilsættes efter smag
  1. Rist dine sesamfrø på en pande til de begynder at dufte og er let gyldne. Fjern dem fra varmen, og lade dem køle af
  2. Knus frøene sammen med kanel og kardemomme i en morter
  3. Hvis dadlerne er tørrede, så hak dem forholdsvist fint og vend dem på en pande med kokosolie ved lav til mellem varme
  4. Ælt dadlerne til en klistret mase. Begynd at ælte sesamfrøene ind i massen, gem ca. en tredjedel
  5. Hvis du ønsker at tilføje nødder eller tørret frugt, gør det da her.
  6. Rul dadel og sesammasse ud i en lang pølse. Bræk små stykke af og form til kugler
  7. Rul kuglerne i resten af sesammelet og stil på køl