Nyheder

Kheer: Indisk risengrød

Af Julie Eltong Mogen

Denne lækre, krydrede og knasende ret er en traditionel dessert i Indien. Den er let at lave og smager virkelig skønt særligt på de kolde vinteraftener. Hvis risengrød også er en af dine klassiske juleretter, så prøv denne eksotiske og lækre variant.

Ingredienser

  • 1 liter mælk
  • 90 gram grødris
  • 20 gram sukker
  • 1 kanelstang
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 40 gram rosiner
  • 80 gram smuttede og hakkede mandler
  • 1 hel nellike
  • 1 spsk. rosenvand (valgfrit)
  • 1/2 tsk. salt
  • Kanel (topping)
  • 30 gram ristede og hakkede mandler (topping)

Fremgangsmåde

  • Kom mælken i en gryde og varm det til kogepunktet. Tilsæt grødrisene og skru ned på et lavt blus.
  • Lad risene simre i 45 minutter under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt alt undtagen toppings og lad det simre i 8-10 minutter. Herefter smages retten til med salt.
  • Anret risengrøden i tallerkener og drys med kanel og ristede mandler.

Velbekomme!