Nyheder

Status fra vores fadderskabs-partner Asha Nivas

Vi har lige fået en statusopdatering fra vores fadderskabspartner Asha Nivas. Fader Kurian Thomas, der leder Asha Nivas, fortæller, hvad der aktuelt sker i projektets område Tamil Nadu.

Aktion Børnehjælps samarbejde med Asha Nivas går tilbage til 1980’erne, hvor fadderskabsprogrammerne startede. Organisationen har to børnehjem for gadebørn og driver flere skoler for gadebørn og tidligere børnearbejdere. Hver dag gør Asha Nivas en stor forskel ved at støtte børnene fra slummen med lektiehjælp og at komme tilbage i skole.

Anden coronabølge raser

Lige nu har anden coronabølge nået et højdepunkt i regionen. Mange mennesker er døde, fordi der mangler basale sundhedsfaciliteter. Mens alle senge på hospitalet er fyldt, ligger mange patienter i korridoren. På grund af manglende senge, oxygen og vacciner, får Indien nu vacciner fra Rusland, nogle europæiske lande og også USA.

Der er kun delvist lockdown i Tamil Nadu. Busser og toge kører med 50% kapacitet. Indkøbscentre, teatre, strande, offentlige svømmebassiner, hoteller, træningscentre, skoler, universiteter og forsamlinger er forbudt. Kun butikker, som sælger dagligvarer og medicin, er fortsat åbne i et begrænset tidsrum. Folk er blevet oplyst om at bære mundbind, holde afstand og vaske hænder regelmæssigt.

Starter fire nye projekter

Asha Nivas kontor er lukket. Kun to medarbejdere kommer hver dag for at gøre de vigtigste ting. De håber, at coronapandemien slutter i juni.

Børnehjemmene, børnene og søstrene er sikre. Søstrene har deres årlige møde snart. Der vil være nogle ændringer pr. 1. juni, og nogle søstre vil blive overflyttet, fordi Asha Nivas starter fire nye projekter i Hyderabad, Bangalore, Nagercoil og Vellore.

Direktør Dr. Kurian Thomas håber, at alle faddere og venner af Aktion Børnehjælp har det godt, og han er meget taknemmelig for deres støtte og opmuntring!