Nyheder

1.500 familier får nødhjælp

En stor corona-indsamling i Danmark og et mærkbart arvebeløb har givet Aktion Børnehjælp mulighed for at hjælpe de mest udsatte indere under coronapandemien. Nu er der blevet uddelt nødhjælpspakker under stor mediebevågenhed i Tamil Nadu.

Af Anna Rubeck, kommunikationsfrivillig i projektet “Lige Ret til Læring og Sundhed”.

Anden coronabølge har ramt de mange fattige familier hårdt – familier, der i forvejen har kæmpet det sidste år for at kunne forsørge deres familier efter landet lukkede ned for første gang i marts 2020.

Food Aid Relief skal sikre, at alle kan give sin familie mad under nedlukningen. Indtil videre har i alt 1.500 familier fået tiltrængt støtte i juni måned, heriblandt 1.118 familier, der tilhører stammefolk og roma-folket. De er bosiddende i de 30 landsbyer, som også er en del af vores projekt “Lige Ret til Læring og Sundhed”.

150 familier, der normalt ernærer sig som autorickshaw (tuk tuk- chauffører), men som grundet nedlukningen står uden arbejde, samt 100 familier med et familiemedlem med handikap, enker og andre der står i en ekstra sårbar situation.

CECOWOR beretter også, at der har været en anmodning om støtte fra ansatte indenfor medie og presse, da de føler sig overset af myndighederne. Som resultat af dette har 30 mediearbejderes familier fået nødhjælpspakker.

Ikke helt gnidningsfrit

CECOWOR fortæller, at de har været en udfordring at gennemføre programmet, fordi COVID-19 smittetallet stiger dag for dag i Indien. Vi har også fået fortalt, at to af CECOWORs medarbejdere er smittet med COVID-19. De er isoleret i deres hjem og er nu i bedring, men de andre ansatte frygter at de også smittes, da smittetallet i området stiger dag for dag.

For nylig blev fire af CECOWORs medarbejdere vaccineret, hvilket er et skridt i den rigtige retning. Vi sender vores varmeste tanker til alle samarbejdspartnerne i Indien og deres familier.