Nyheder

Et kvart århundrede for børnene i Indien

En mand, hvis engagement og simple lyst til at gøre en forskel, har betydet en ændring af menneskeskæbner.

Knud Rehder, fadderskabsadministrator og tidligere bestyrelsesmedlem i Aktion Børnehjælp, har viet et kvart århundrede af sit liv til frivilligt arbejde. Han har blandt andet hjulpet de nødstedte i Indien efter Tsunamien i 2004, og siden har han sat sit positive aftryk på udviklingen i Aktion Børnehjælp frem til i dag, hvor Indien igen trækker dystre overskrifter i forbindelse med corona-pandemien.

Skelsættende tur til Indiens slum

Det var en rejse i 1997 til Indien, der fik Knud Rehder overbevist om at blive administrator for fadderskabsprogrammet. Konens rejselyst og interesse for nødhjælpsarbejde førte dem til Indien via en rejse arrangeret for administratorer og faddere af Aktion Børnehjælps daværende formand Aase Toftager.

I løbet af de tre uger, som turen til Indien varede, oplevede Knud og hans kone de dårlige vilkår, som mange af Indiens børn og unge lever under. Selvom turen var hård, ser Knud den også som aldeles nødvendig – og som en positiv øjenåbner:

Ved hjemkomsten blev parret tilbudt stillingen som fadderskabsadministratorer, hvilket ikke tog dem mange sekunder at takke ja til. Oplevelsen gjorde så dybt et indtryk, at den blev startskuddet til en altomsluttende interesse for frivilligt arbejde.

Mere end bare fadderbørn

Knud har i dag 10 fadderskaber, som han i flere tilfælde har støttet økonomisk udover det faste, månedlige bidrag. Indtil 2020, hvor pandemien gjorde det umuligt, har han rejst til Indien for at besøge sine mange fadderbørn, deres familier og Aktion Børnehjælps partnere. Alle turene har han selv betalt, og det gør han med glæde:

”Jeg har nydt hvert evige eneste minut, jeg har været med i Aktion Børnehjælp, det er helt afgjort. Jeg har virkelig lyst til at hjælpe dem Der er ikke noget pres. Jeg er glad for at kunne gøre det, for jeg ved, at de ikke har penge til det, men det har jeg, og så gør jeg det. ”

Knud har bl.a. finansieret en drengs drøm om at uddanne sig til ingeniør for egen regning. Han havde råd til at give ham den treårige uddannelse. En uddannelse, der ændrede fremtidsudsigterne fuldstændigt for drengen.

Bliv fadder

For Knud er det vigtigt at inspirere andre til også at gøre en forskel for Indiens mest udsatte børn. Rigtig mange indiske børn vokser op uden tryghed og skolegang. Som fadder gør du en konkret forskel. Støtten ender, hvor tanken var – hos dit fadderbarn, som får mulighed for at bryde ud af fattigdom.

Vil du vide mere om Aktion Børnehjælps fadderskabsprogrammer? Ring til Knud på tlf. 25 37 05 68 eller e-mail: knudrehder@aktionb.dk.

Du kan også altid læse mere om at være fadder på vores hjemmeside.