Nyheder

Kort nyt: Indien forbereder sig på tredje bølge

Vores partner CECOWOR forventer de, at tredje bølge rammer delstaten Tamil Nadu inden for få uger. Kvinder er i gang med at lave deres egne mundbind. Og så er 15 Super Farmers blevet uddannet som en del af vores projekt Familier Bekæmper Fejlernæring.

Af Astrid Larsen, Projekt- og formidlingspraktikant

Vores partner CECOWOR forventer, at tredje bølge rammer delstaten Tamil Nadu inden for få uger. Aktion Børnehjælp har tre projekter med CECOWOR: Covid-19 Respons projektet (CAC), Lige Ret til Læring og Sundhed (PER) og Sammenhold om Børns Rettigheder (STCR).

Eftersom CECOWOR frygter, at alt lukkes ned igen, arbejder de derfor hårdt for at nå så mange aktiviteter som muligt i landsbyerne inden en evt. nedlukning. Håbet er at kunne nå at implementere nogle af de forsinkede aktiviteter, samt sætte aktiviteter i gang, der kan fortsættes af målgruppen under nye restriktioner. De ansatte hos CECOWOR har derfor valgt at arbejde flere helligdage og weekender for at nå så meget som muligt.

Tredje bølge forventes at ramme Tamil Nadu i slutningen af oktober og peake i december/januar, og dermed igen påvirke projekterne og muligheden for at implementere de planlagte aktiviteter.

Kvinderne laver deres egne mundbind

I Projektet Bedre Sanitet giver Bedre Sundhed (BSBH), som køres med vores partner ARM, har de lokale kvindegrupper fået undervisning i, hvordan de kan sy deres egne masker. Maskerne er med til at sikre, at kvinderne og deres familier er bedre beskyttet imod Covid-19 smitten i den forventede tredje bølge.

Derudover er ARM i gang med at planlægge træning i, hvordan kvinderne kan producere deres egen desinfektion. Generelt, og specielt under Covid-19 pandemien, har det været et problem at skaffe sæbe og håndsprit i landsbyerne, hvilket øger risikoen for smitte, både med Covid-19, men også med andre sygdomme såsom maveinfektioner. Vores partner ARM er en lokal organisation der siden 1989 har arbejdet for at skabe bedre vilkår for fattige landsbyboere i det nordlige Orissa.

Køkkenhaverne spreder sig som ringe i vandet

I projektet Familier Bekæmper Fejlernæring (FFS) er der blevet udleveret frø til regnsæsonen. I alt har 2.643 familier modtaget frø, som de kan så i deres køkkenhaver. Under pandemien har det vist sig være en stor hjælp at have køkkenhaver og hele 390 familier fra nabolandsbyerne har valgt at anlægge køkkenhaver, efter at være blevet inspireret af projektet.

Som en del af projektet uddannes 15 ”Super Farmers”, der kan hjælpe familierne, selv når projektet er slut. Super Farmers har netop fået træning i, hvordan der kan anlægges forskellige typer af bede i køkkenhaverne. På billedet ses et af de bede, som Super Farmers har lært at lave.