Nyheder

Kort nyt: Forlængelse af projekt og besværlig regn

Tre cykloner og en verdensomspændende pandemi har gjort det svært at gennemføre vores projekt ‘Familier Bekæmper Fejlernæring’ til tiden. Projektet er derfor forlænget med to måneder. Vejret driller også vores partners arbejde i Tamil Nadu.

Af Astrid Larsen, projekt- og formidlingspraktikant

Vi nærmer os slutspurten i fødevaresikkerhedsprojektet ‘Familier Bekæmper Fejlernæring’. Sammen med vores samarbejdspartner ARM har vi i snart fire år arbejdet for at hjælpe beboerne i 10 landsbyer i Balasore-distriktet i delstaten Orissa med at forbedre den ernæringsmæssige sundhed for hele familien.

Da projektet undervejs er blevet udfordret af tre store cykloner samt covid-19, har vores donor CISU netop godkendt en forlængelse af projektet på to måneder. Projektet skulle oprindeligt være afsluttet d 31. december 2021, men bliver nu forlænget til d 28. februar 2022. Projektforlængelsen gør det muligt at nå i hus med alle de vigtigste projektaktiviteter, samt en stor udlevering af mad og frøpakker til 3000 familier i projektområdet.

Projektet skal leve videre

Efter projektet ‘Familier Bekæmper Fejlernæring’ slutter, er visionen, at projektet skal leve videre. Derfor har den danske projektgruppe i Aktion Børnehjælp haft en exit-workshop med projektpartneren, ARM. Workshoppen handlede om at lave en mere detaljeret plan for, hvilke projektaktiviteter der skal fortsætte, og hvordan det skal foregå, når projektet officielt slutter. Herunder hvem der skal være ansvarlig for, at udvalgte projektaktiviteter fortsætter.

Den danske projektgruppe fik i samarbejde med ARM udfyldt en detaljeret plan for exit-strategien, og det ser dermed lovende ud, i forhold til at projektet vil leve videre og blive ved med at skabe positive ændringer i Orissa.

Den danske projektgruppe i Aktion Børnehjælp haft en exit-workshop med projektpartneren ARM for at lave en exit strategi for projektet ‘Familier Bekæmper Fejlernæring’.

Enorme mængder regn besværliggør CECOWORs arbejde

Enorme mængder regn i Tamil Nadu besværliggør vores partner CECOWORs arbejde. Ambiga (overordnede projektleder og direktør i CECOWOR) meddelte i går, at Tamil Nadus regering har udsendt ‘rød kode’ pga. det voldsomme regnvejr, som de oplever lige nu. Derfor er CECOWORs kontor lukket i nogle dage, hvilket også betyder, at de ikke kan komme rundt til landsbyerne, børnene og deres familier. De forventer heller ikke at kunne komme ud i weekenden pga. vejenes tilstand efter den massive mængde regn. Vi håber på, at regnvejret snart stopper, så CECOWOR igen kan komme ud og hjælpe.