Nyheder

To stærke indiske kvinder

I denne måned har vi sat fokus på kvinder. Denne artikel omhandler blot to af de mange seje indiske kvinder, vi kender i Aktion Børnehjælp!

Af Laura Sørensen, projekt- og formidlingspraktikant

Ambiga er ny konstitueret direktør i CECOWOR, en af vores parntere i Indien. Ambiga er et kæmpe forbillede, ikke blot for indiske kvinder men også alle andre. Gennem hendes styrke og store passion for projekterne i Indien, er hun gået fra at være hjemmegående husmor til også at blive konstitueret direktør, hos vores samarbejdspartner CECOWOR.

Ambiga har siden 2013 erhvervet sig en master i engelsk, en grad i udviklingsarbejde og stillingen som økonomichef samt projektleder i CECOWOR. Under hendes mand Susai Rajs længerevarende sygdomsforløb og efterfølgende død i sommers, som var direktør i CECOWOR, har Ambiga for alvor grebet lederrollen og dermed fungeret som konstitueret direktør.

Vi takker Ambiga for at løfte vores tre projekter i Indien i en svær tid og hylder hende for hendes indsats og uvurderlige rolle i CECOWOR og Aktion Børnehjælp!

Sabitri Jena – projektleder i projektet Bedre Sanitet giver Bedre Sundhed

Da Sabitri i foråret 2017 var gravid i fjerde måned, blev hun pludselig syg med diarré og opkast. For at slå symptomerne ned, fik hun to indsprøjtninger af sin læge, men tilstanden forværredes, og hun endte med at tabe det ufødte barn. Sabitri blev indlagt på hospitalet, hvor lægerne kunne fortælle hende, at hun var blevet syg, som følge af ringe sanitet, samt at årsagen til at hun tabte barnet skyldes den høje dosis indsprøjtninger, hun fik af sin lokale læge.

Sabitri har sidenhen valgt at bruge de personlige oplevelser til at hjælpe andre og arbejder derfor motiveret og hårdt på at forbedre det generelle sanitetsniveau. Sabitri havde ingen uddannelse i arbejdet som hverken projektkoordinator eller teamleder, men med opbakning fra sine kollegaer i ARM og inspiration fra Aktion Børnehjælps kvindelige projektkoordinator, har Sabitri klaret sit arbejde. Med sin stilling som projektleder i projektet bedre Sanitet giver Bedre Sundhed er hun derfor et stort forbillede for andre kvinder.

Vi takker Sabitri Jena for hendes arbejde i projektet og hylder hendes store indsats i arbejdet med Aktion Børnehjælp!

Fadderskabsprogrammer der ledes af kvinder

Nedenfor er en liste over de fadderskabsprogrammer, der alle ledes af kvinder:

  • CECOWOR – Ambiga
  • Shanti Bhavan – Ms. Princy
  • Kanyakumari – Ms. Ramya
  • Sankt. Thomas – Sister Maria

Vi er stolte af alle de kvinder, vi kender i Aktion Børnehjælp!