Nyheder

Kort nyt: Gode resultater af endt projekt og milepæl med velfærdskort

300 velfærdskort delt ud, gode resultater fra afsluttet projekt, og velkommen til ny medarbejder på sekretariatet.

Af Johanne Julie Krag

Hos Aktion Børnehjælp er vi utrolig glade for at byde vores nye kollega, Matthias, velkommen til vores lille team. Vi har længe forsøgt at finde den helt rette kandidat, der kunne tage over i Klaus’ stilling – og det har med god grund ikke været en nem opgave. Klaus har arbejdet hos Aktion Børnehjælp, næsten siden det blev oprettet i 1965, og er dermed den, der har været her i længst tid. Klaus’ fantastiske arbejde for Aktion Børnehjælp er noget, vi alle ønsker at hylde ham for – uden ham ville Aktion Børnehjælp ikke have været, hvad det er i dag.

Her får I lidt baggrundsviden om vores nye kollega, Matthias:

Matthias er uddannet bankmand og har i over et årti været ansat i Merkur Andelskasse som privat- og erhvervsrådgiver. Matthias har dog i noget tid haft et brændende ønske om at arbejde i andre dele af samfundet end den finansielle sektor, og det har landet ham hos Aktion Børnehjælp. Med Matthias’ egne ord: “Jeg er meget opsat på at mit arbejde er til gavn for mennesker og jorden, og derfor jeg er glad for at kunne være en del af Aktion Børnehjælp.”.

Byd hjertelig velkommen til Matthias – vi glæder os til at arbejde sammen om et vigtigt formål!

Lige Ret til Læring og Sundhed: 300 velfærdskort uddelt

I vores projekt, Lige ret til læring og sundhed, blev der for nylig uddelt hele 300 velfærdskort til lokale beboere i flere forskellige landsbyer, hvor projektet har fokus. Velfærdskortene er nogle kort, der giver de lokale adgang til forskellige ydelser, som er gratis og en del af deres rettigheder. Det kan for eksempel være adgang til lægehjælp, skolegang, mad, medicin og mange andre vigtige ting.

Vores samarbejdspartner, CECOWOR, har nogle fantastiske medarbejdere, som tager ud og hjælper lokale med at oprette ansøgninger til disse velfærdskort og får dem sendt afsted til regeringen. CECOWORs indsats er utrolig vigtig, da mange lokale ikke har kendskab til regeringens velfærdsydelser, og hvad de egentlig har ret til at kræve af regeringen.

Derudover er det ikke alle, der har haft en skolegang, så mange har også svært ved at læse og skrive – noget, som gør det umuligt for lokale at ansøge om disse velfærdsydelser.

Det var derfor en glædelig nyhed fra CECOWOR, da vi hørte om uddelingen af 300 velfærdskort, som blev uddelt af Tamil Nadus chief minister (i dansk kontekst, det, der minder om en borgmester). CECOWOR og vi er meget stolte over uddelingen af disse kort, og vi håber på at kunne hjælpe mange flere.

Familier Bekæmper Fejlernæring: Skønne resultater fra afsluttet projekt

I forbindelse med vores projekt, Familier Bekæmper Fejlernæring (FFS), der afsluttede i slut februar 2022, kan vi nu se resultaterne af projektets aktiviteter og alle de involveredes hårde arbejde. Blandt resultaterne er der blandt andet et fald i antallet af moderat underernæret børn. Helt konkret var 11% af børnene i projektets begyndelse moderat underernæret (dette måles ved at sammenligne barnets vægt mod deres alder). To år senere i december 2021 er tallet faldet til 2,4%.

Derudover er der sket en stigning i antallet af husholdninger, som spiser en varieret kost. I starten af projektet svarede kun 32,5% af husholdningerne, at de spiste varieret, og i december var det tal ændret til 63% – altså næsten en fordobling! ARM og vi er meget stolte med de resultater, vi har opnået.

Næste måned kan I læsere se frem til en mere uddybende artikel af det afsluttede FFS projekt. Her fortæller vi endnu mere om de gode resultater, også i form af grafer og statistikker, der giver et helt konkret overblik over resultaterne. Så husk endelig at læse med næste gang!