Nyheder

Kort nyt: Arbejdernes Dag og cyklon i Odisha

Fejring af Arbejdernes Dag skabte store smil, mens vores projekter forsætter deres gode arbejde . Derudover har en lille cyklon lagt vejen forbi Odisha og Tamil Nadu.

Af Maja Henriksen

Den 30. april fejrede Shanti Bhavan Arbejdernes Dag ved Stella Maris Social Welfare Center. Dagens program startede kl. 10.30 med en bøn og bibellæsning af Ms. Karpagavalli efterfulgt af en velkomst af Shanti Bhavans leder, Sir Shanthi. Herefter blev der sunget Tamil Thai Vazhtu, som kan kaldes en nationalsang i Tamil Nadu.

Deltagerne var primært sponsorbørns forældre, samt enker og enlige kvinder. Der var mødt omkring 60 personer op. I løbet af dagens program kom to inspirartions-talere på scenen. De har begge desværre mistet deres mand i en ung alder. De to kvinder fortalte om de gode og hårde ting ift. livet som enke. De fortalte om, hvad de har måttet gennemgå, og hvordan de kom ud på den anden side stærkere. En stor klapsalve lød efter deres taler.

Derudover blev der afspillet forskellige lydklip, der fortalte om vigtigheden af opdragelse og forældrenes rolle i denne. Det er med til at hjælpe og guide forældrene til bedre at varetage deres rolle. Til sidst optrådte studerende fra Stella Maris College med en folkedans. Efter dagens program fik alle deltagere et lækkert måltid og nogle snacks med hjem.

300 velfærdskort uddelt til stammefolk

Vores projekt ‘Lige Ret til Læring og Sundhed’ er i fuld gang. I Indien har alle indere ret til et velfærdskort, men det er ikke alle, som ved det. Kortet er med til at give dem adgang til f.eks. medicin, et måltid mad og generel hjælp.

Projektteamet har været rundt i stammelandsbyerne og udleveret velfærdskort, og det er med stolthed at vi kan fortælle, at mere end 300 kort blev uddelt. Dét er fremskridt. Endnu større er det, at Tamil Nadus Chief Minister selv var ude at uddele velfærdskortene. Det er med til at vise befolkningen, at det her er en stor og vigtig milepæl.

Cyklon i Odisha

I dagene 10.-14. maj var Odisha ramt af cyklonen Asani. Det har betydet store mængder nedbør og vindstød af orkanstyrke. Cyklonens senfølger har ramt Tamil Nadu, hvor vores partner CECOWOR holder til. For CECOWOR har det betydet pludselige strømafbrydelser. Det vanskeliggør deres arbejde på kontoret, da de aldrig kan vide sig sikker på, om strømmen pludselig svigter. Heldigvis er de ved at være tilbage på sporet, men det har taget mange dage.

Endnu et heldigvis er, at cyklonen ikke har forsaget større ødelæggelse og endnu bedre, ingen dødsfald. Der forventes stadig større mængder nedbør den kommende tid i Tamil Nadu og andre nærliggende stater.