Nyheder

Shanti Bhavan Årsrapport 2021-2022

Små og store bedrifter blev opnået trods nedlukninger og oversvømmelser.

Af Maja Henriksen

I juni måned modtag vi årsrapporten fra vores fadderskabspartner, Shanti Bhavan. På trods af endnu et år med corona-nedlukninger og voldsomme oversvømmelser, har de opnået flotte resultater!

Online kursus om bedre selvværd

Eleverne deltog i tre forskellige online kurser, som alle havde til formål at give dem et bedre selvværd. Første kursus havde titlen, ‘hvem er jeg’. Det omhandlede elevernes dårlige selvværd og ensomhed under corona, samt metoder til at undgå disse. Det havde stor succes blandt eleverne.

Andet kursus omhandlede gode manerer. Hovedtaleren ved dette kursus var Ms. Anita, som gav eksempler på gode manerer. Hun kom ind på emner såsom at sige goddag til andre, respektere de ældre samt sige tak. Eleverne var utrolig glade for denne læring.

Det tredje og sidste kursus havde overskriften ‘selvværd’. Shanti Bhavan’s leder Sr Shanti havde arrangeret historiefortællinger og lege hvori emnet blev forklaret. Over 20 elever deltog, og de gav alle positiv feedback til Sr. Shanti.

Forskellige slags workshops

I dagene 15.-18 november fandt to workshops sted. Den ene workshop havde gang i stofmaling. Ressourcepersonen til programmet var Ms. Shyamala, der er specialist i at male på alternative underlag. Der var 30 deltagere til programmet, inklusive lægkvinder og studerende fra Stella Maris College. Der blev sidst på dagen udleveret certifikater til alle deltagere.

Den anden workshop fokuserede på flydende broderi. Ms. Shyamala var også ressourceperson ved denne. Der var 29 deltagere til programmet, inklusive lægkvinder og studerende fra Stella Maris College. Der blev også her udleveret certifikater til alle deltagere sidst på dagen.

Derudover blev der afholdt skrædderkurser for økonomisk ‘backward’ kvinder, arbejdere og universitetsstuderende. Kurset er hovedsageligt for kvinder til at give dem troen på sig selv, levebrødsmuligheder, samt være selvforsørgende. Kurset varer 3 måneder. Efter afslutningen af kurset vil de blive forsynet med et bevis fra regeringen. Regeringen donerer også en symaskine til alle kvinder, der gennemfører kurset.

Eksamensforberedelse for de ældste elever

Et oplysningsprogram om eksamensforberedelse blev gennemført for 10., 11. og 12. klasses fadderskabsbørn. Programmet blev lavet i forskellige dele. Den indledende session koncentrerede sig om emnet: Sådan håndterer du eksamensskræk, tips til, hvordan du kan berolige sig selv under eksamen og de blev undervist i meditationsøvelser. Eleverne blev også undervist i, hvordan man kan opnå bedre karakterer, hvordan man forbereder sin tidsplan for at studere under eksamener og retningslinjer for, hvordan man surfer på internettet, og hvilke hjemmesider man skal henvise til for at studere.

Sidste del af programmet gav en detaljeret vejledning vedrørende, hvilke karrieremuligheder der er tilgængelige for eleverne, når de havde færdiggjort skolen. Her blev talt om forskellige kurser og tilgængelige gymnasier. Der blev uddelt kuglepenne til eleverne som et tegn på påskønnelse. Det hele blev udført af socialrådgivere og studerende fra Stella Maris College.