Nyheder

Vi er hjemme fra monitoreringsbesøg i Indien!

Vi har besøgt de Unge Kvinder og hørt deres påbegyndende Fælles Handling. 

Velkomst til Aktion Børnehjælp fra landsbybeboere i Dhelapada, Odisha. Foto: Living Farms.

Af Maria Storgaard, frivillig i projektgruppen Unge kvinder – fælles handling

28/10/2022

Vi er netop vendt retur fra Indien, hvor vi blandt andet var på feltbesøg hos vores partner Living Farms i forbindelse med projektet Unge kvinder – fælles handling (Læs mere her). Under besøget fik vi mulighed for at høre de unge kvinder fortælle deres historier, snakke med dem om betydningen af fællesskab og se deres imponerende ernæringshaver, som har efterladt os med mange inspirerende refleksioner.  

I slipper for at blive indblandet i udpakningen af vores fysiske kufferter, men i de følgende afsnit vil vi dele nogle af historierne og oplevelserne fra vores mentale kuffert. 

I landsbyen Dhelapada bliver vi, efter den smukke traditionelle velkomst, inviteret indenfor i et fælleslokale. Meningen med vores besøg er at lytte til pigerne. Med hjælp fra vores partner får vi skabt et rum, hvor pigerne føler sig trygge og motiverede til at snakke. Vi snakker blandt andet om situationer, hvor pigerne kunne have haft gavn af støtten fra den nyformede gruppe. Devi, en ung kvinde i gruppen, fortæller, hvor frustreret hun følte sig, da hun ikke måtte fortsætte i skole efter afsluttet grundforløb. Hun plagede sine forældre hver dag i halvandet år, før de endelig var overbevist om, at hun kunne fortsætte i 12. klasse. Hun fortsatte ikke i skole herefter, men er i dag taknemmelig for, at hun fik lov til at afslutte 12. klasse. Devis historie kunne Manisha, en anden ung kvinde i gruppen, relatere til. Manisha fortæller herefter, at hun desværre ikke går i skole i dag. Hun fortæller, med tårer i øjnene og imens hun kigger ned i gulvet, hvor hjælpeløs hun føler sig. Inden vi får hendes ord oversat, har vi alle lidt tårer i øjnene blot fra at mærke hende fortælle sin historie. 

Da vi kommer til Borikhal, modtager vi også den smukke velkomst og starter med at være sammen i en forsamling. Denne gang deltager nogle af mødrene i vores snak. Som mange af pigerne der deltager i projektet, er Priya i skole under vores besøg. Til gengæld, er hendes mor, Sanjita, til stede i forsamlingen. Sanjita fortæller, hvordan hendes datter kom hjem efter første fællesmøde og sagde: Mor. Vil du ikke nok lade være med at gifte mig imens jeg er ung? Det viser sig, at efter en af de andre piger i gruppen har delt en personlig oplevelse, er alle pigerne gået sammen om at stoppe tidlig ægteskab i landsbyen. Ligesom i de andre grupper, kan vi mærke, hvor stærke pigerne er individuelt, og hvordan denne styrke fordobler sig, når de står sammen.  

Pigegruppe i Bardaguda, Odisha – en tredje landsby vi besøgte. Vi er inviteret indenfor i hjemmet for at høre, hvordan ernæringshaverne og pigegrupperne har påvirket dem. Foto: Mathilde Nielsen.

Disse oplevelser er blot få ud af mange som har rørt os, og vi er taknemmelige for, at pigerne ville dele deres tanker og oplevelser med os. Vi glæder os til at følge deres udvikling og fælles handlinger, eftersom de afholder flere fællesmøder og får ny information om sundhed og rettigheder.