Nyheder

Kulturdag for enker og enlige mødre hos Shanti Bhavan 

Vores fadderskabspartner, Shanti Bhavan, har d. 22 oktober afholdt kulturdag for enker og enlige mødre, hvilket resulterede i stor glæde og taknemmelighed blandt kvinderne.

Her danses der pingvin-dans som icebreaker til Shanti Bhavans kulturdag. Foto: Shanti Bhavan.

Af Katrine Trane, projekt- og formidlingspraktikant

29/11/2022

I slut oktober afholdt Shanti Bhavan kulturdag for enlige mødre og enker. Fokus på dagen var først og fremmest at give kvinderne en sjov dag fyldt med glæde, hvor deres bekymringer kunne træde i baggrunden. At være en enke eller enlig mor kan være svært, men i Indien er det særligt udfordrende på grund af traditioner og samfundspres. En dag særligt tilpasset de udsatte kvinder, er derfor meget vigtig.  

Meditation og sjove aktiviteter 

Shanti Bhavans kulturdag startede med noget forfriskende at drikke efterfulgt af velkomst og meditationssession. Resten af dagen stod på aktiviteter, hvorigennem kvinderne kunne have det sjovt, samtidig med at de havde muligheden for at lære. En af aktiviteterne var eksempelvis en avis-leg, hvor kvinderne parvis skulle stå på en avis indtil musikken blev stoppet. Hver gang musikken blev stoppet, skulle avisen foldes og dermed gøre det sværere for kvinderne at blive stående på avisen uden at røre gulvet rundt. Legen var ikke kun underholdende, den understregede også vigtigheden i at samarbejde og støtte hinanden.  

Her jonglerer deltagerne en polo-mint uden at bruge hænderne. Legen lærer om tålmodighed. Foto: Shanti Bhavan.

Pension, symaskiner og færdigheder 

Den sidste del af kulturdagen havde fokus på kvinderne og deres muligheder i samfundet. Kvinderne blev blandt andet oplyst om hvordan de kunne søge enkepension og ligeledes opmuntret til at deltage i jobmesser.  

Personale fra Shanti Bhavan forklarede også proceduren for at kunne få en symaskine fra staten, samt hvilke dokumenter, der var nødvendige for at gennemføre processen. Organisationen vil nemlig forsøge at skaffe symaskiner til kvinderne inden for den nærmeste fremtid. Dét at få nye færdigheder og at forbedre nuværende færdigheder er enormt vigtigt for de udsatte kvinder, da det i høj grad er noget, der kan forbedre deres levevilkår og position i samfundet. Shanti Bhavan udbyder også selv træning i forskellige færdigheder, hvilket også var noget, de gjorde opmærksomme på i løbet af kulturdagen.