Resilience through Inclusive Climate adaptation and Empowerment (RICE)

Projektperiode:  Januar 2025 – Juni 2026 

Lokal samarbejdspartner: Living Farms 

Lokation: 128 landsbyer i Gajapati distriktet, Odisha, Indien 

Budget: 1 million kr. 

Målgruppe: 7.564 person samt 8000 familiemedlemmer.  

Projektets Målsætninger

Forbedring af fødevaresikkerhed og sundhed gennem bæredygtige ernæringshaver
Ved at etablere bæredygtige ernæringshaver får familierne adgang til sunde, nærende grøntsager, hvilket ikke kun forbedrer deres fødevaresikkerhed, men også deres sundhed. Træningen i klimatilpassede dyrkningsmetoder og viden om ernæring giver familierne mulighed for at dyrke næringsrige afgrøder og dermed øge deres modstandsdygtighed overfor klimaforandringer. Frøbanker og klimavarslingssystemer hjælper samfundene med at sikre en stabil fødevareforsyning, selv under ekstreme vejrfænomener. 

Inklusion af selvforsyningsbønder i statslige støtteordninger
Der arbejdes for at familier, der dyrker afgrøder primært til eget forbrug, inkluderes i statslige støtteordninger, der hjælper dem med at håndtere tab af afgrøder eller andre udfordringer forårsaget af klimaændringer. Dette opnås gennem aktivt fortalerarbejde og styrkelse af lokalsamfundene, som aktivt engagerer lokale myndigheder og interessenter. Målet er at sikre, at selvforsyningsbønder får adgang til klimarelateret økonomisk støtte og forsikringsordninger ligesom større landbrug. 

Samarbejdspartner i Indien 

Living Farms

Living Farms, grundlagt i 2005, arbejde fokuserer på at identificere de underliggende årsager til de problemer som landsbybeboerne oplever. Organisationen tager udgangspunkt i PLA- metoden, som bygger på en helhedsorienteret inddragelse af landsbysamfundet, hvor kvindegrupper i samarbejde med de øvrige landsbybeboere og lokale myndigheder afprøver udvalgte løsningsforslag på en række tværgående problemer. 

Læs mere

Bæredygtig forandring

Projektet skaber langvarige forandringer ved at fokusere på opbygning af lokal kapacitet og langsigtet selvforsyning. Ved at tilbyde træning i klimatilpasset landbrug og etablere bæredygtige ernæringshaver hjælpes familier med at sikre en stabil og næringsrig fødevareforsyning, samtidig med at deres modstandsdygtighed mod klimaforandringer styrkes. Projektet fremmer samarbejde og vidensdeling, som sikrer, at de færdigheder og ressourcer, der opnås, bevares og videreudvikles. Ved at involvere lokalsamfundene i beslutningsprocesser og arbejde for inklusion i statslige støtteordninger, skaber projektet et solidt fundament for langsigtet økonomisk og social bæredygtighed.

Styrkelse af fødevaresikkerhed og sundhed i Odisha, Indien 

Projektet har til formål at forbedre fødevaresikkerheden og sundheden for 2.000 sårbare landfamilier i Odisha, Indien, ved at etablere bæredygtige ernæringshaver. Gennem praktisk træning i klimatilpassede dyrkningsmetoder og viden om ernæring og kostdiversitet, får familierne de nødvendige værktøjer til at modstå fødevareusikkerhed og de udfordringer, klimaforandringerne medfører. Initiativer som oprettelse af frøbanker, anvendelse af bæredygtige landbrugsmetoder og etablering af klimavarslingssystemer er hjørnestenene i indsatsen for at styrke lokalsamfundenes modstandskraft. 

Lokalsamfundene bliver samtidig mobiliseret til at udnytte eksisterende støtteordninger, der kan styrke deres livsgrundlag og økonomiske sikkerhed. Derudover arbejdes der på at sikre, at familier, der primært dyrker afgrøder til eget forbrug, bliver inkluderet i statslige programmer, som yder støtte under naturkatastrofer. Projektet har som helhed til formål at opbygge modstandskraft i lokalsamfundene, fremme langsigtet selvforsyning og forbedre sundheden for de berørte familier.