Børns rettigheder, Indien, Verdensmål

I Grenaa og i Gingee

aktionboernehjaelp støt indien uddannelse rettigheder Interesserede børn Interesserede børn, deler deres viden, smiler

Uanset om man er født i Gingee i Sydindien eller Grenaa på Jyllands næsetip, har alle børn samme rettigheder. Sådan har det officielt været siden 20. November 1989, hvor De Forenede Nationers generalforsamling vedtog ’FN’s konvention om barnets rettigheder: Børnekonventionen’.

I projektet ”Børn, kend jeres rettigheder” arbejder vores partner CECOWOR blandt andet med at fremme kendskabet samt overholdelsen af børns rettigheder.
Et af virkemidlerne er at skabe børnevenlige skoler. Men hvad vil det egentlig sige?

Hvad vil det sige, at en skole er ’børnevenlig’?
En børnevenlig skole bygger på FN’s børnekonvention og indebærer at:
✓ Et hvert barns rettigheder beskyttes
Ingen former for hverken psykisk eller fysisk vold eller misbrug
Ingen diskrimination på baggrund af hverken kaste, religion eller køn
Undervisning målrettet børn

Som udgangspunkt, handler det om, at skabe et trygt skolemiljø, hvor børnene ikke straffes eller udstilles, og hvor alle elever er inkluderet.
Faktisk adskiller punkterne sig ikke særlig meget fra nogle af den danske folkeskoles modeller. For eksempel ’det inkluderende læringsmiljø’. Her er der ligeledes fokus på, at skabe et miljø, der tilbyder tryghed, bekræftelse og fællesskabsfølelse.
CECOWOR arbejde på, at få skolerne til at løfte det ansvar de bærer, men også på at motivere børnene til selv at kræve deres rettigheder.

En tryg barndom, hvor uddannelse og sundhed er sikret, har man altså ret til uanset om man hedder Lakshmi eller Laura, Andreas eller Anand.

For 30 kr. Om måneden, kan du støtte arbejdet med at sikre indiske børns rettigheder. Se mere her