Af Sophie Amalie Eiholm Kjær
Det er blevet december og julestemningen er ved at sprede sig. Mange har nok allerede påbegyndt den årlige produktion af julesmåkager og konfekt. Måske skal du i år forsøge dig med nye opskrifter? Kast dig ud i opskriften på den indiske julesmåkage ’kulkul’ forneden!
Ingredienser :
- 500g mel
- ½ teske bagepulver
- 1 spiseske koldt smør
- 2 store æg
- 30g flormelis
- 130g kokosmælk
- 0,5L olie (eller nok til stegning)
- 130g sukker
- 3-4 spiseske vand
Fremgangsmåde :
- Mix bagepulver og mel godt sammen i en stor skål
- Tilføj smør lidt ad gangen og bland nænsomt
- Slå æggene sammen i en skål for sig selv og tilføj herefter æggene til melblandingen
- Kom flormelissen og kokosmælken i skålen og mix ingredienserne til en blød dej
- Form dejen til små kugler
- Gør bagsiden af en gaffel fedet med lidt olie. Gør dejkuglerne flade og pres dem ned på bagsiden af gaflen, så de former et rektangel hen ad tænderne på gaflen
- Start fra bunden af gaflen og rul dejen sammen som en snegl. Placer den på en tallerken og fortsæt med de andre dejkugler
- Varm olien op i en dyb pande
- Når olien er varm, friteres kagerne. Husk at vende dem ofte indtil de er gyldne. Lad de køle ned på et stykke køkkenrulle
- Kom sukkeret og vand i en pande for sig selv og kog dette indtil konsistensen er som sirup
- Tilføj de afkølede kager i siruppen, så det dækker overfladen af kagerne
- Kom kagerne på et fad og tillade siruppen at størkne – og så er de klar til at spises!
Velbekomme!