Af Sophie Amalie Eiholm Kjær
Daal er en super lækker ret med masser af forskellige smage. Den indisk-inspirerede ret er bekvem og hurtigt lavet til de mere travle dage. Ofte kan man hurtigt komme i vildrede på jagten efter de mange krydderier, der skal i indiske retter, men med denne servering kan du nemt integrere det indiske køkken derhjemme, da alle ingredienserne kan findes i et supermarked. Retten er både sund og lækker, så lav bare lidt ekstra til en af de kommende kolde, lange dage.
Ingredienser
- 3-4 fed hvidløg
- 1 løg
- 200g røde linser
- 3 tsk. karry
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. kardemomme
- ½ tsk. chiliflager
- 1 ½ spsk. ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. sennepsfrø
- Grøntsagsbouillon
- 1 flaske mosede tomater
- En håndfuld cherrytomater
- Creme fraise
- Salt og peber
- Citronsaft
- Mandler
Fremgangsmåde
Kom olien i en stor gryde og svits 3x hvidløg og løg til de er gyldne. Tilføj herefter ingefær samt resten af krydderierne og rør godt rundt i et par minutter.
Skyl linserne et par gange og kom dem i gryden sammen med 6 dl grøntsagsbouillon, cherrytomaterne og de mosede tomater.
Lad det simre under låg i 30-40 minutter og rør jævnligt i gryden for at sikre, det ikke brænder fast.
Imens du venter på gryderetten, forberedes topping.
Bland creme fraise, 1 presset hvidløg, salt og peber samt citronsaft i en skål. Hak mandlerne.
Retten kan serveres med et lækkert naanbrød til.
Velbekomme!