Af Sabrina Øster
Tikka Chicken Masala er en nem og lækker ret, der passer godt til det blomstrende forår. De friske råvarer og krydderier leder tankerne hen mod det smagfulde indiske køkken, og retten vil med stor sandsynlighed blive en ny favorit på madplanen for både store og små. Læs med her og se, hvordan du tilbereder den hjemme i dit eget køkken.
Ingredienser for 2-4 personer
- 450 g kyllingebrystfilet
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. chilipulver
- 1 spsk. garam masala
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 3 dl vand
- 3 spsk. piskefløde
- 4 spsk. olie
- 3 spsk. limesaft
- 1 stort løg
- evt. 1 peberfrugt
Tilbehør:
- 3 dl Basmatiris
- Koriander
- Naanbrød
Fremgangsmåde
Kom olie i en mellemstor gryde. Skær kyllingefileterne i tern og steg dem i gryden, når olien er varm. Tag derefter kyllingeternene op og læg dem til side. Skær løget i små stykker og steg dem i gryden til de får en gylden farve. Hak derefter hvidløg, peberfrugt og ingefær fint og kom det op i gryden sammen med tomatpuréen. Sørg for hele tiden at røre i sovsen, så den ikke brænder på. Kom gurkemeje, garam masala, chilipulver, limesaft og vand i gryden og lad retten koge i 5 minutter på svag varme. Tilsæt herefter kyllingeternene og piskefløden for at give retten en mere cremet konsistens. Smag sovsen til med salt og peber og kom evt. lidt vand i, hvis sovsen er blevet for tyk.
Sæt vand over i en gryde og skyl risene. Kom herefter risen i en gryde og lad den koge i 15-20 minutter under låg.
Tænd for ovnen og stil temperaturen til 180 grader. Kom naanbrødene i den opvarmede ovn i 3-4 minutter.
Server straks den varme Tikka Chicken Masala og pynt evt. med koriander.
Velbekomme!