Indien, Nyheder, Sundhed

Den cremede klassiker: Butter Chicken  

Af Sabrina Øster

Butter Chicken er en lækker krydret og cremet ret, der er let at lave. Retten kræver lidt forberedelsestid, for jo længere tid kyllingen får lov at ligge i marinaden, des bedre bliver den  

Ingredienser  

  • 500 g kyllingebryst 
  • 120 g naturel yoghurt 
  • spsk chili (kan justeres alt efter den ønskede styrke) 
  • tsks stødt kardemomme 
  • 3 tsks stødt spidskommen 
  • 3 stødte nelliker 
  • tsks garam masala 
  • 3 fed hvidløg, pressede 
  • tsks stødt gurkemeje  
  • spsk revet ingefær 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 2 skiveskårede løg 
  • ½ dl madfløde (helst en med en lidt højere fedtprocent)  
  • 70 g smør 
  • Salt og peber 
  • 3 dl ris 

Fremgangsmåde 

Skær kyllingekødet i tern, og kom det op i en skål.  

Kom dåsetomater, hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, spidskommen, kardemomme, chili, yoghurt og de stødte nelliker i en blender og rør det sammen, til det har en lind konsistens. Hæld det derefter over kyllingekødet, og lad det stå i minimum 1 time – gerne længere.  

Kom smør på en pande og sautér løgene, til de bliver gyldne og bløde. Tilsæt herefter kyllingen, marinaden og madfløden og lad det simre i ca. 40 minutter. Inden retten er færdig, smages den til med salt og peber.  

Server retten med dampende varme ris – velbekomme!