Af Sabrina Øster
Blomkål i karry er en frisk og smagfuld ret, der er hurtig og let at lave. For at gøre smagsoplevelsen endnu bedre kan retten med fordel serveres på altanen eller i haven med hjemmelavet, kold Raita i den sene sommeraftensol.
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 2 håndfulde babyspinatblade
- 2 dl yoghurt naturel
- Saft fra 1 citron
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1,5 dl røde linser
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk revet ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 stort rødløg
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk stødt koriander
- 3 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk stærk karry
- Olivenolie
- Salt og peber
Raita:
- ½ dl frisk mynte
- ½ agurk
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt spidskommen
Fremgangsmåde
På et højt blus varmes krydderierne på en pande i ca. 1 minut. Rør rundt imens. Skru ned for blusset, og steg løg og hvidløg i lidt olie indtil løgene er bløde. Tilsæt herefter ingefær, kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, røde linser og gurkemeje, og lad det småkoge i 25 minutter. Skær blomkålshovedet i små buketter, og kog dem med i retten de sidste 10 minutter. Når retten er kogt færdig, vendes den i spinatblade og smages til med yoghurt, citronsaft, salt og peber. Server i dybe skåle.
Raita: Blend alle ingredienser til, du opnår den ønskede konsistens. Stil den gerne Raitaen på køl inden servering.
Velbekomme!