Indien, Nyheder, Sundhed

Vegetarisk sommerret: Blomkål i karry 

Af Sabrina Øster

Blomkål i karry er en frisk og smagfuld ret, der er hurtig og let at lave. For at gøre smagsoplevelsen endnu bedre kan retten med fordel serveres på altanen eller i haven med hjemmelavet, kold Raita i den sene sommeraftensol. 

Ingredienser 

  • 1 blomkålshoved  
  • 2 håndfulde babyspinatblade  
  • 2 dl yoghurt naturel  
  • Saft fra 1 citron  
  • 1 dåse kokosmælk 
  • 1 dåse hakkede tomater  
  • 1,5 dl røde linser 
  • 2 dl grøntsagsbouillon 
  • 2 tsk revet ingefær  
  • 4 fed hvidløg 
  • 1 stort rødløg  
  • 1 tsk stødt gurkemeje  
  • 2 tsk stødt koriander  
  • tsk stødt spidskommen  
  • tsk garam masala  
  • 2 tsk stærk karry  
  • Olivenolie  
  • Salt og peber  

Raita: 

  • ½ dl frisk mynte 
  • ½ agurk  
  • 2 dl græsk yoghurt  
  • 1 tsk salt  
  • 1 tsk stødt spidskommen  

Fremgangsmåde 

På et højt blus varmes krydderierne  en pande i ca. 1 minut. Rør rundt imens. Skru ned for blussetog steg løg og hvidløg i lidt olie indtil løgene er bløde. Tilsæt herefter ingefær, kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, røde linser og gurkemeje, og lad det småkoge i 25 minutter. Skær blomkålshovedet i små buketter, og kog dem med i retten de sidste 10 minutter. Når retten er kogt færdig, vendes den i spinatblade og smages til med yoghurt, citronsaft, salt og peberServer i dybe skåle.  

Raita: Blend alle ingredienser til, du opnår den ønskede konsistens. Stil den gerne Raitaen på køl inden servering.  

Velbekomme!