Under høstfesten Pongal serveres denne søde risret, som ovenikøbet er rigtig let at lave. Retten serveres varm og med tilbehør som chutney. Velbekomme!
Af Julie Eltong Mogen
Ingredienser
- 2 dl ris
- 1 dl grønne linser
- 2 dl mælk
- 4 spsk. rosiner
- 4 spsk. cashewnødder
- 8 spsk. Ghee (specialvare)
- 400 gram jaggery (specialvare: indisk sukker)
- 2 1/2 del vand
- 1 tsk. Kardemomme
- ½ tsk. muskatnød
- ½ tsk. Saffron (kan undlades)
Fremgangsmåde
Skyl og rist de grønne linser på en pande i ca. 1 min.
Kog ris, linser, vand og mælk i en gryde.
Opløs jaggary i 1 ½ dl vand på en pande under svag varme indtil sukkeret smelter.
Sukkeret omrøres til det bliver til en let klæbrig masse.
Tilsæt massen i de kogte ris og linser.
Rist nødder og rosiner på en pande med smeltet ghee.
Tilsæt de ristede nødder og rosiner i retten.
Tilsæt krydderierne og bland det hele godt.
Risretten er klar til servering.