Nyheder

Fadderskaber: Adgang til uddannelse bryder mønstret og forøger livskvalitet

Adgang til uddannelse er ikke en selvfølge for de fleste børn i Indien. Fadderskaber hjælper med at ændre muligheden og dermed hvilket potentiale og hvilke livsvilkår, som børnene står over for.

Drenge på børnehjemmet hos vores fadderskabspartner, Sri Kanyakumari Gurukula Ashram.

Af Mohona Bhuyan, praktikant tilknyttet projektet “Unge Kvinder – Fælles Handling

29/09/2022

Øget adgang til uddannelse starter ikke kun fra et økonomisk standpunkt, men også fra en forståelse for hvilken værdi uddannelse har. Adgang til uddannelse er ikke en selvfølge for de fleste børn i Indien, men fadderskaber kan hjælpe med at gøre drømmen om uddannelse til en realitet.   

Ekstremt fattige og forældreløse børn er i risikogruppen

Der er for børn fra ekstremt fattige familier risiko for børnearbejde, da den økonomiske byrde ofte også falder på dem. På gaden er der stor chance for, at forældreløse drenge og piger bliver presset ind i prostitution, især på baggrund af følgevirkninger af COVID-19. Der kan for disse børn opstå kæmpe tvivl om selvværd, og om hvorledes de kan få adgang til nogen form for uddannelse.  

Med disse problemstillinger samarbejder Aktion Børnehjælp med organisationer i Tamil Nadu, Indien via fadderskaber. Disse fadderskaber støtter et forældreløst barn eller et barn fra en fattig familie med at komme i skole. Hertil får barnet en grunduddannelse og muligheden for at realisere sit selvværd og sine rettigheder.

En uddannet kvinde baner vejen for hendes barns adgang til uddannelse 

Statistik viser, at andelen af piger under 18 år i Indien som bliver giftet væk, udgør 1/3 af verdens barnebrude – selvom loven i Indien dikterer, at giftealder er 18 år for piger. Adgang til uddannelse kan væsentligt formindske chancen for tidligt ægteskab, som oftest fører til for tidlig graviditet med farlige sundhedsvilkår.  

Med et fadderskab i Aktion Børnehjælp kan du støtte en ung fattig pige i Indien med en sygeplejerskeuddannelse. Vores fadderskabspartner, St. Thomas Hospitalet, garanterer kost, logi og et job som nyuddannet sygeplejerske. Ydermere forhøjes chancen for, at den næste generation af piger, der er opdraget af uddannede kvinder, er mentalt og økonomisk bedre forberedt på at tage en uddannelse. Dermed forøges livskvaliteten via mønsterbrydning.  

Dine muligheder for at støtte 

Klik på dette link for at læse mere om vores 4 fadderskabstyper, 6 fadderskabspartner og hvordan du kan omvende økonomisk støtte til reel forandring for børn i Tamil Nadu, Indien.