Nyheder

Indisk kultur i Danmark

I Aktion Børnehjælp ønsker vi at øge vores bekendtskab, med hvad der er aktuelt i Indien. Her får du bud på steder i Danmark, som tilbyder dig et indblik i nogle af de mange indiske kulturer.

Af Mohona Bhuyan, projekt- og formidlingspraktikant

27/01/2023

Oplæg om Indien: Historie, kultur og identitet gennem 5000 år.

Kom med til cand.mag Thomas Sehesteds oplæg om et spændende indblik i udviklingen af Indien som snart verdenens mest folkerige land. Thomas vil komme ind på post-kolonialitet, modernitet, udfordringer og politik på Folkeuniversitet den 18. og 19. marts kl 10:15-14:30.

Støttekoncert med indisk-inspireret musik og dans

Yael Acher “KAT” Modiano og Divya Chandran optræder med musik og dans til en støttekoncert, hvor 80% af indtægten går til Aktion Børnehjælp. Oplev en hyggelig kirkeakustik i Mariakirken lørdag d. 4. februar kl. 15:00-16:30, og nyd med en kop chai og en samosa.

Læs alt om koncerten her.

En bid af det nordindiske køkken

En dhaba er små lokale madboder i Indien, som tilbyder mad til rejsende på de travle veje. Exceptionel gademad har den populære og eksklusive restuarant, Dhaba, nu ført til Danmark. Fordyb dig i pakhoras, naan og kulfi i én af deres restauranter på tværs af landet.

Udforsk Dhabas madunivers her.

Vil du tilbage til en traditionel smag af Nordindien, kan du besøge Restaurant India, som tilbyder masser af muligheder til dem, der vil enten det milde eller det stærke. Smag på gol gappe, paneer makhani og rasmalai på deres restauranter i København.

Udforsk Restaurant Indias madunivers her.

Oplysning om børns rettigheder i Indien

I vinterferien d. 11., 12., 18. og 19. februar kan du besøge Dokk1 i Aarhus og finde Aktion Børnehjælp i Demokrateket. Her Laver vi kreaprojekter, som er indisk-inspirerede, i henhold til, at vi på skærme viser videoer af pigebørns hverdagsliv i Danmark og Indien, som del af et komparativt og solidaritetsskabende projekt.

Læs mere om begivenheden her.

Madmesse: Sydasiatiske lækkerier

Den bengalske gruppe, Aparajita Bd, afholder en madmesse med masser af forskellige slags pitha. Pitha er en delikatesse i det indiske subkontinent, som minder meget om pandekager eller dumplings, der kan have mange forskellige slags fyld i. Vi ses i Bispeparken d. 4. marts kl. 16.

Følg med i yderligere info om eventet og lokation her.