Af Sophie Amalie Eiholm Kjær
Butter chicken – eller chicken makhani (smør) – er muligvis en af de retter Indien er mest kendt for. Det er en ret som restauranter over hele verden har taget til sig i en eller anden form. Retten er lækker og cremet, og selvom den kræver lidt tid ift. marinaden, er det en hverdagsfavorit både i Indien og i Danmark. Her i efterårsvejret er retten helt perfekt til at varme sig om med venner og familie.
Ingredienser:
- 500g kyllingebryst
- 100g naturel yoghurt eller skyr
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1/2 tsk. stødt nellike
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. gurkemejepulver
- 1/2 tsk. garam masala
- 25g hvidløg
- 40g ingefær
- 1 dåse hakkede tomater
- 1/2dl piskefløde eller creme fraise
- 50g smør til stegning
- 2 stk. laurbærblade
- Salt
- Friskkværnet peber
- Creme fraise
- Koriander/purløg som tilbehør
- Server det med basmatiris og naan-brød
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingen i tern (ikke for små).
- Blend yoghurt, hvidløg, chiliflager, garam masala, spidskommen, nellike, gurkemeje, ingefær, kardemomme og de hakkede tomater til de danner en sauce.
- Kyllingestykkerne kommes i sovsen og stilles i køleskabet i min. 30 minutter. Overfør evt. sovsen og kyllingen til en frysepose. For endnu mere smag kan marineringen gøres aftenen før servering.
- Sautér det hakkede løg i en dyb pande.
- Tilføj kyllingen og sovsen til panden, og kom fløden heri.
- Tilsæt laurbærblade, salt og peber, og lad retten simre i en god halv time til kyllingen er lækker og mør.
- Retten tilberedes med basmatiris eller naan-brød og kan serveres med creme fraise og finthakket grønt på toppen.
Velbekomme!