Indien, Nyheder, Sundhed

Klassisk og smagfuld Butter Chicken

Butter chicken Indien opskrifer

 

 

 

 

 

 

 

Af Sophie Amalie Eiholm Kjær

Butter chicken – eller chicken makhani (smør) – er muligvis en af de retter Indien er mest kendt for. Det er en ret som restauranter over hele verden har taget til sig i en eller anden form. Retten er lækker og cremet, og selvom den kræver lidt tid ift. marinaden, er det en hverdagsfavorit både i Indien og i Danmark. Her i efterårsvejret er retten helt perfekt til at varme sig om med venner og familie. 

 

Ingredienser:

  • 500g kyllingebryst 
  • 100g naturel yoghurt eller skyr 
  • 1/2 tsk. chiliflager 
  • 1/2 tsk. stødt nellike 
  • 2 tsk. spidskommen 
  • 1 tsk. kardemomme 
  • 1 tsk. gurkemejepulver 
  • 1/2 tsk. garam masala 
  • 25g hvidløg 
  • 40g ingefær 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1/2dl piskefløde eller creme fraise 
  • 50g smør til stegning 
  • 2 stk. laurbærblade 
  • Salt 
  • Friskkværnet peber 
  • Creme fraise 
  • Koriander/purløg som tilbehør 
  • Server det med  basmatiris og naan-brød 

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær kyllingen i tern (ikke for små). 
  2. Blend yoghurt, hvidløg, chiliflager, garam masala, spidskommen, nellike, gurkemeje, ingefær, kardemomme og de hakkede tomater til de danner en sauce. 
  3. Kyllingestykkerne kommes i sovsen og stilles i køleskabet i min. 30 minutter. Overfør evt. sovsen og kyllingen til en frysepose. For endnu mere smag kan marineringen gøres aftenen før servering. 
  4. Sautér det hakkede løg i en dyb pande. 
  5. Tilføj kyllingen og sovsen til panden, og kom fløden heri. 
  6. Tilsæt laurbærblade, salt og peber, og lad retten simre i en god halv time til kyllingen er lækker og mør. 
  7. Retten tilberedes med basmatiris eller naan-brød og kan serveres med creme fraise og finthakket grønt på toppen. 

 

Velbekomme!