AfSophie Amalie Eiholm Kjær
Denne indisk-inspirerede ret er bekvem og hurtigt lavet til de mere travle dage. Ofte kan man hurtigt komme i vildrede på jagten efter de mange krydderier m.m. der skal i indiske retter, men med denne servering kan du nemt integrere det indiske køkken derhjemme, da alle ingredienserne kan findes i et supermarked. Retten er både sund og lækker, så lav bare lidt ekstra til en af de kommende kolde, lange dage.
Ingredienser :
- 1 spsk. olie – evt. kokosnødsolie – til stegning
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 tsk. gul karry pulver
- 1 dåse hakkede tomater
- Frisk spinat
- 1 dåse kokosmælk
- 400g kikærter evt. fra dåse
Fremgangsmåde :
- Varm olien på en sauterpande og steg løgene til de er brune og blanke
- Tilføj hvidløg, ingefær, karry på panden. Lad det tække smag i 1-2 minutter
- Kom de hakkede tomater og kokosmælken i og sæt det i kog.
- Lad retten simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber
- Hak spinaten og rør den i retten sammen med kikærterne i 5 minutter
- Server retten sammen med basmatiris og/eller naan-brød
Velbekomme!