Mad

Sød Pongal: En sydindisk delikatesse

Under høstfesten Pongal serveres denne søde risret, som ovenikøbet er rigtig let at lave. Retten serveres varm og med tilbehør som chutney. Velbekomme!

Af Julie Eltong Mogen

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 1 dl grønne linser
  • 2 dl mælk
  • 4 spsk. rosiner
  • 4 spsk. cashewnødder
  • 8 spsk. Ghee (specialvare)
  • 400 gram jaggery (specialvare: indisk sukker)
  • 2 1/2 del vand
  • 1 tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. Saffron (kan undlades)

Fremgangsmåde

Skyl og rist de grønne linser på en pande i ca. 1 min.

Kog ris, linser, vand og mælk i en gryde.

Opløs jaggary i 1 ½ dl vand på en pande under svag varme indtil sukkeret smelter.

Sukkeret omrøres til det bliver til en let klæbrig masse.

Tilsæt massen i de kogte ris og linser.

Rist nødder og rosiner på en pande med smeltet ghee.

Tilsæt de ristede nødder og rosiner i retten.

Tilsæt krydderierne og bland det hele godt.

Risretten er klar til servering.