Af Julie Eltong Mogen
Denne lækre indiske ret er let at lave og er fremragende ovenpå alt sommerens grillmad til de lidt køligere efterårsaftener, som vi snart går i møde. Retten er i den stærke ende, men den kan nemt justeres med en chili mere eller mindre i, alt efter hvad man er til, og den vil stadig smage fantastisk. Nyd den gerne sammen med noget iskoldt at drikke.
Ingredienser
- 250 gram paneer ost/Halloumi ost
- 2 mellemstore løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 400 gram frossen spinat
- 2 chilier
- 30 gram frisk ingefær
- 4 tsk paprika
- 2 tsk gurkemeje
- 3 tsk garam masala
- 2 tsk salt
- ½ dl vand
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
Start med at finhakke løg, hvidløg, chili og ingefær. Kom det i en varm gryde med olie, indtil løgene er bløde.
Tilsæt gurkemeje, garam masala, paprika, salt og bland det sammen med de hakkede tomater og lad det simre et par minutter.
Tilsæt herefter det frosne spinat og vandet. Lad nu retten simre under låg i 12-15 minutter.
Imens retten hygger sig, sætter du risene over i en gryde, hvorefter du skære osten i tern og frituresteger den på en pande.
Tilsæt den friturestegte ost i retten og lad det igen simre. Først under låg i ca. 5 minutter og til slut uden låg i ca. 5 minutter.
Serveres med ris og kan pyntes med frisk koriander på toppen. Velbekomme!