Af Mathilde Nielsen, Frivillig i Familier Bekæmper Fejlernæring
Mange af os laver et nytårsforsæt eller to, når vi springer ind i et nyt år. Ofte handler de om at spise sundere og dyrke mere motion. Egentligt, at få en sundere, stærkere krop og derved også en bedre hverdag.
Sådanne nytårsforsæt minder om det alle involverede i Familier Bekæmper Fejlernæring satte for 2019. Nemlig at fortsætte indsatsen mod under- og fejlernæring blandt de mange landbyboer i Orissa, så de kan få en sundere hverdag.
De første skridt blev faktisk allerede taget i november 2018. Der fik vores indiske partner ARM nemlig deres første undervisningssession. Her lærte ARMs team blandt andet om hvordan social ulighed kan være skyld i fejlernæring, da nogle grupper af samfundet ikke oplever samme adgang til en sund og varieret kost. De lærte også om hvad fejlernæring konkret er og hvordan det opstår. Til workshoppen fik teamet også diskuteret det store omfang af kvinder og unge piger der lider af fejlernæring i landbyerne, som den baseline undersøgelse der blev foretaget i efteråret 2018 kunne vise. Herefter blev teamet undervist i at identificere fejlernæring og særligt udsatte kvinder, så de på den måde kan hjælpe bedst muligt. Alle disse emner skal teamet i det nye år undervise landbyboerne i, så de selv kan lære at genkende signaler og symptomer på fejlernæring og være med til at udbedre og forebygge tilstanden.
Som mange af os selv ved, så er det en helt ny livsstil der skal til, og ikke blot en hurtig kur, for at opnå gode resultater af vores nytårsforsæt.
På samme måde kan hverken Aktion Børnehjælp eller ARMs team komme med en let og hurtigt løsning. Det er familierne i landsbyerne selv der kan skabe forandringer og en sundere livstil.
Vi glæder os til at følge udviklingen i det nye år! Du kan løbende følge med i nyhedsbrevet, på Aktion Børnehjælps Facebook, eller via vores hjemmeside.